Kesällä maalaan maisemia

Jätä kommentti
Historiallinen romaani II, Kamera kaulassa, Kirjailijan työ, Kirjoittaminen

Tämä on 25 minuutissa syntynyt kirjoitusharjoitus

Kuva: Laura Vesa

En ole kirjoittanut blogiini juuri mitään koko kevään aikana, muutama merkintä odottaa tosin varastossa. Tämä on hiljainen vuosi, sillä minulta ei tule kirjaa. Silti kaiken aikaa meneillään on jotakin.

Olen keskittynyt historian opiskeluun. Esseiden, referaattien, analyysien ja monien kirjallisten töiden tekeminen on työlästä – olen kirjoittanut kymmeniä liuskoja – mutta palkitsevaa. Itse asiassa opintojen aloittaminen on parasta, mitä minulle on tapahtunut vuosiin – sanoin lauseen ääneen viimeksi tänään.

Tosin huomaan, että tenttiin lukeminen oli helpompaa 20-vuotiaana kuin nyt 35-vuotiaana… Kovalevy vaikuttaa aavistuksen ylikuormittuneelta.

Grafomania-blogissa on ollut keskustelua kesäkirjoista ja kirjailijoiden kesäsuunnitelmista. Minä kuulun niihin, jotka erinäisiä lomapäiviä lukuun ottamatta aikovat kirjoittaa tukka putkella, näppäimistö liekeissä koko kesän. Se on ihanaa, sillä koko kevät on ollut täynnä silpputyötä, joka nakertaa keskittymistä ikävällä tavalla.

Lämmin kiitos luottamuksesta kirjastoapurahalautakunnalle, joka rahoittaa työskentelyäni seuraavien yhdeksän kuukauden ajan. Sinä aikana romaanini pitäisi valmistua ja seuraavankin nytkähtää eteenpäin.

Jos tähdet ovat oikeassa asennossa – ja ehkä voin itsekin vaikuttaa asiaan – toivon saavani romaanini seuraavan version luettavaan kuntoon elokuussa.

Tänä kesänä ryhdyn maisemamaalariksi: matkustan kirjani autenttisille tapahtumapaikoille kirjoittamaan ympäristökuvauksia. Kevennän raskasta tematiikkaa kirjoittamalla kauniita maisemakuvia. Kaipaankin harjoitusta. Rakastan vuoropuheluiden kirjoittamista, ja kirjani kääntyvät hyvin helposti dialogipainotteisiksi. Kuvaukseen keskittyminen, pysähtyminen, malttaminen taas ovat heikkouksiani. Mutta opetellaan.

Ihanaa kesää kaikille! 

PS.

Kirjoitan tätä lapsuudenkodissani Outokummussa. Jäätelöauto pysähtyi juuri talomme eteen uutta melodiaansa iloisesti soittaen. Ihan pakko rientää ostoksille!

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s