Oi ihana kevät!

Jätä kommentti
Historiallinen romaani II, Kirjailijan työ, Kirjoittaminen, Punaisten kyynelten talo

Kuva: Hoksasin, että kirjatkin voi viedä ammattikuvaajan pakeille. Luottokuvaajani Laura Vesa ikuisti tuotantoani.

Tämä on 25 minuutissa syntynyt kirjoitusharjoitus. 

Kevät on minun vuodenaikaani. Herään aikaisin ilman kelloa. Olen pirteä ja innostunut. Pystyisin kevät- ja kesäkuukausina tekemään varastoon koko vuoden työt.

Sitten olisikin ihanaa vain maata riippukeinussa auringon alla vuoden pimeimmät kuukaudet. Mutta eihän se käy.

Tänä talvena olen oppinut kantapään kautta, että kirjailijana uudistuminen on vaikeaa. Olen muistanut, että kirjoittaminen on vaikeaa. Mutta niinhän se on. Kirjoittaminen on yksi vaativimmista kognitiivisista prosesseista.

Koen nyt ensimmäistä kertaa ”toisen kirjan kirjoittamisen tuskaa” ikään kuin Punaisten kyynelten talo olisi ollut ensimmäinen kirjani, mutta eihän se ole.

Lajista toiseen vaihtaminen ei tapahdu noin vain.

Työkalupakin jokainen väline tuntuu vieraalta, ja kaikkea pitää opetella käyttämään omatoimisesti. Onneksi tukena on kustannustoimittaja ja kollega (Anneli), ja onpa äitikin antanut puhelimessa henkistä tukea epätoivoiselle tyttärelleen (”En usko, että multa tulee enää koskaan kirjaa…”).

Punaisten kyynelten talo syntyi suhteellisen vaivattomasti (vai kultaako aika muistot, kultaa), mutta toisen historiallisen romaanini kohdalla olen joutunut miettimään monta kertaa uusiksi rakenteen ja aikatasot, jopa päähenkilön.

Nyt onneksi alkaa tuntua siltä, että pahin kriisi on selätetty. Kirjoittamiseen on palanut lennokkuus ja into. Romaani houkuttelee koko ajan luokseen.

Tulevana kesänä teen vielä yhden matkan romaaniini liittyen. En olisi koskaan kuullutkaan koko paikasta ilman päähenkilöäni. Luultavasti ei suurin osa tulevista lukijoistakaan, ainakin toivon niin. Saamme yhdessä jakaa jotakin.

Ja mikä uskomaton historia sillä(kin) pienenpienellä paikalla on. Kaunis saari, joka vaikenee kauhistuttavista salaisuuksistaan.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s