Huotarinen, Simukka ja Rannela – Minna Canthin perillisiä?

Jätä kommentti
Kirjailijan työ, Läpi yön

Tamperelaisen Juhannuskylän koulun oppilaat jakavat ensimmäistä kertaa uuden Minna Canthin perilliset -kirjallisuuspalkinnon Minna Canthin päivänä 19.3.2015. Kirjallisuuspalkinnon saajaksi ovat ehdolla kirjailijat Vilja-Tuulia Huotarinen teoksellaan Kimmel, Terhi Rannela teoksellaan Läpi yön ja Salla Simukka Lumikki-trilogiallaan. 

minnac

Juhannuskylän koulun äidinkielen opettajien ideoiman kirjallisuuspalkinnon lähtökohtana on nostaa esiin tamperelaissyntyisen kirjailija Minna Canthin vaikutukset nykykirjallisuuteen. Minna Canthin perilliseksi haluttiin ensimmäisenä vuonna ehdokkaat nuorten tamperelaisten naiskirjailijoiden joukosta. Tavoitteena on parantaa nuortenkirjallisuuden arvostusta ja edistää nuorten lukuharrastusta.

Minna Canthin perillisen valintakriteerinä ovat tyttöjen elämän kuvauksen uusi näkökulma ja kiinnostavuus, tasa-arvoisuuden edistäminen, nuorten aseman parantaminen, uskon luominen tulevaisuuteen, ajankohtaisuus ja kaunokirjalliset ansiot. Palkinnon saajan valitsee Juhannuskylän yläkoululaisista valittu kymmenjäseninen raati.

*

On etuoikeus saada olla mukana tässä kolmikossa! Onnea viisaille ja lahjakkaille kanssasiskoilleni, joille molemmille suon tämän palkinnon lämpimästi. 

Lämmin kiitos Juhannuskylän koululle oivaltavasta ideasta! ❤

Tiedotteen lainasin Kariston nettisivuilta. 

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s