Matkajoulukalenteri #9: Bath

4 kommenttia
Kamera kaulassa, Matkajoulukalenteri, Matkalla

Tässä joulukalenterissa julkaisen 24 valokuvaa tänä vuonna tekemiltäni matkoilta. Haluan vielä hetkeksi pysähtyä ja muistaa – ja antaa hyviä reissuvinkkejä. 

 Kolme havaintoa kylpyläkaupungista nimeltä Bath:

1. Joulukuinen viikonloppu ei ole paras ajankohta vierailla kaupungissa, sillä se on tupaten täynnä, lue: Lontoo-täynnä, ihmisiä. Bathissa käy vuosittain kolme miljoonaa turistia, ja joulumarkkinaruuhkassa sen todella huomaa. Ihastuttava paikka kuitenkin, menen uudestaan arkipäivänä. Bristolista bussimatka Bathiin kestää jotakuinkin tunnin.

2. Enpä tiennyt sitä(kään), että Rooman valtakunta on aikanaan yltänyt Britanniaan saakka ja että jo muinaiset roomalaiset ovat rakentaneet nykyiseen Bathiin, kuumien lähteiden ympärille, kylpylöitä (kuvassa).

3. Bathissa on Pohjois-Euroopan vanhimmat arkeologiset kaivaukset. The Roman Bath -museo on jokaisen puntansa väärti – inspiroiva paikka jokaiselle historiahullulle. Museo on monella oivaltavalla tavalla herättänyt historian eloon, ja vierailija voi nähdä mielessään vauraat kylpijät, jotka tepsuttivat sandaaleissaan altaasta toiseen ja heitä auliisti palvelevat, lukuisat orjaparat.

4 thoughts on “Matkajoulukalenteri #9: Bath”

  1. Leena sanoo:

    Oi ihana Bath! Kylpylässä saattoi todella tuntea historian läsnäolon, ei pelkästään Jane Austenin ajan, vaan paljon, paljon vanhemman. Nauti!

  2. Bath on tosiaan hurmaava uusi tuttavuus, jota suosittelen kaikille Britanniaan matkustaville. Helmi! ❤

  3. Olin viime jouluna Lontoossa ja tarkoituksenani oli käydä myös Bathissa, mutta matkaväsymys yllätti ja aikataulut olivat tiukat. Mutta jonakin päivänä vielä, siitä olen entistä vakuuttuneempi nyt kun luin tämän blogitekstisi!

    • Ehdottomasti, Matti! Ei sitä kaikkea millään aina samalla reissulla jaksa eikä ehdikään. Minullakin jäi Bathin-palo. 🙂

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s