Postikortti Kaarinasta x 4

Jätä kommentti
Kirjailija yleisön edessä, Kirjailijan työ

Kaarinan kaupunginkirjaston nuortenkirjastonhoitaja Kaarina Sainio sai loistoidean: intohimoinen nuortenkirjojen ystävä halusi päästä puhumaan nuortenkirjoista koululaisten vanhemmille.

Heille piti päästä kertomaan, miten paljon hyvää ja monipuolista kirjallisuutta on tarjolla ja miksi ylipäätään on tärkeää kannustaa jälkikasvua lukemaan. Niin syntyi ajatus neljän kirjallisuusaiheisen vanhempainillan järjestämisestä Kaarinan seudulla.

Ja olikin tärkeää päivittää aikuisten tietämystä, sillä Viisikot ja Tarzanithan siellä mainittiin, kun tutuista kirjoista kyseltiin. Ei sillä, että klassikoissa olisi mitään vikaa – itse asiassa viime viikolla tapasin viidesluokkalaisen pojan, joka ahmi Viisikko-sarjaa – mutta nuortenromaanikenttämme on nykyisin valtavan paljon laajempi, pulppuavampi ja monipuolisempi. Jokaiselle löytyy taatusti kirja, josta innostua.

Kaarinan kanssa oli ilo tehdä töitä ja yksi tämän ammatin parhaita puolia onkin se, että saa jatkuvasti tutustua niin osaaviin ihmisiin. ❤

kaarina_puhuuKenttämme erittäin hyvin hallitseva Kaarina piti ensin alustuksen kotimaisista ja ulkomaisista nuorten aikuisten kirjoista ja erilaisista trendeistä ja iltojen päätteeksi minä toin esiin kirjailijan näkökulmaa.

Kolme neljästä vanhempainillastamme meni varsin hyvin, mutta eräässä urheilupainotteisessa koulussa, jossa oli 600 oppilasta, ainutkaan isä tai äiti ei tullut paikalle…

Muun muassa nämä kirjat aion lukea Kaarinan innoittamana:

Lauren Oliver: Delirium

James Frey: Endgame

Alex Scarrow: Time Riders

Julie Berry: Kunnes kerron totuuden

Harlan Coben: Pakopaikka

piikkioPiikkiön koulun kahdeksasluokkalaiset Senja ja Sara kertoivat yleisölle lukutottumuksistaan ja suosittelivat muun muassa Harry Pottereita, Varjojen kaupungit – ja Percy Jackson -sarjoja. Suomalaisteoksista he nostivat esiin Salla Simukan Jäljellä ja Toisaalla -kirjaparin.

 

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s