Turun kirjamessuilla 2/2

Jätä kommentti
Kirjailija yleisön edessä, Kirjailijan työ, Läpi yön, Tapahtumia, Yleinen

Artikkelikuvassa Anu Ojala odottaa esiintymisvuoroaan Suomen Nuorisokirjailijoiden osastolla. Anu on ihana ihminen! Olemme tutustuneet kunnolla viime vuosien aikana ja otan Anuun aina yhteyttä, kun menen Rovaniemelle. Tarkoitukseni on kutsua hänet Terhin teehuoneeseen syksyn mittaan ja keskustella tarkemmin ekotrilleri Pommista. 

Helsingin kirjamessut alkavat huomenna. Kallion lukiolaiset haastattelevat minua Louhi-lavalla lauantaina klo 15.30 alkaen Läpi yön -kirjasta. Riittäisikö tällainen puffi?

paneeli

Jade Lehtinen (vas.) johdatti Markku Karpion, Anu Ojalan ja minut keskusteluun vakavista aiheista kotimaisessa nuortenkirjallisuudessa ja erityisesti meidän syksyn uutuuskirjoissamme.

paneeli2

Kirjailijan olennainen asukommentti: musta esiintymiskolttuni on peräisin Kings Langleyn kirpparilta ja maksoi peräti kahdeksan puntaa (10 euroa). Joku tuli varta vasten kysymään, ovatko kenkäni minnaparikkaa. Punaiset, rakkaat & uskolliset luottokorkkarini ovat itse asiassa turvallista Clarksia. Punainen koru on lahja ystävältä, Taija Tuominen taitaa nykyisin ostaa matkoiltaan kaikki koruni…

eevajavilja

Yksi messulauantain kohokohtia ja suurimpia yleisömagneetteja oli Eeva Kilven ja Vilja-Tuulia Huotarisen yhteiskeskustelu. Läpi yön -kirja on omistettu Eeva Kilvelle, sillä ilman hänen Kuolinsiivous-teostaan en olisi koskaan saanut sysäystä kirjoittamiselle.

lanu_osasto

Tuula Kallioniemi (vas.), Tuula Sandström ja Kirsti Kuronen sekoilev… vetävät hatusta eli improvisoivat Nuorisokirjailijoiden osastolla. Miten en yhtään ihmetellyt, kun Sandström onnistui sotkemaan keittoonsa g-pisteen? Tuula on aina ollut hulvattomista hulvattomin. ❤

marjuthjelt

Kirsti Kuronen haastatteli Marjut Hjeltiä lumoavasta Maanväki-kirjasta. Tuntui hykerryttävältä kuulla vanhoja kansantarinoita esimerkiksi Islannista. Millaista maanväkeä maagisella saarella on asunut ja kenties asuu edelleen? Joululahjakirjavinkki!

anjasnellman

Kaikkein Suurimmat kirjailijat ovat myös sympaattisimpia ja mukavimpia. Minulla oli suuri ilo saada tutustua pitkäaikaiseen esikuvaani Anja Snellmaniin, jonka kanssa keskustelimme Kirjailijaliiton lavalla kirjailijoista ja sosiaalisesta mediasta. Tässä kirjailija puhuu Runoksia-rikosrunokokoelmastaan, josta on tänään otettu toinen painos. Anja on kerta kaikkiaan fantastinen, lämmin nainen!

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s