Ei arkikaan ole hullumpaa

Jätä kommentti
Kirjailijan työ, Yleinen

Kuvassa Reidar Särestöniemen työpöytä 

Luen kymmeniä sähköpostiviestejä. Kuittaan. Tarkennan. Tallennan kuvia, haastatteluita, esseitä. Luen, editoin, kutsun kokouksen koolle. Kysyn tarkennuksia kirjoittajilta. Meilaan kuvaajalle, keskustelumme saa minut nauramaan ääneen. Koen hetkellistä ”Kirja-alan nykytilanne” -ahdistusta. Iloitsen siitä, että Grafomania-blogi virkistyy ja aloittaa uuden elämän uusien kirjoittajien myötä.

Vien nyrjähtäneen nilkkani akupunktiohoitajalle. Haluan istua jalkani päällä, sanon. Sattuu. En pysty. Tykkään istua jalkojeni päällä. Hoitajaa naurattaa. Jos haluan selkäkipuja, minun nimenomaan kannattaakin istua jalkojeni päällä.

Sanelen WhatsApp-ääniviestiä ystävälleni. Puhumme Juha Hurmeesta, sanataideohjaajien lukupalkkioista, teestä. Rakastan älypuhelintani (hui, sanoinko tuon ääneen). Se on tuonut arkeeni pulppuavat kirjallisuuskeskustelut ja vertaistuen. Facebookissa tai blogeissa ystävän nauru ei kuulu.

Poimin mustikoita torikojuista. Ja vadelmia ja karviaisia. Etsin kadonnutta junalippua, taasko ja miksen koskaan opi. Etsin tilapäisasuntoa ulkomailta. Huoneistossa on oltava hyvä työpöytä, se on ykköskriteerini. Sen pöydän ääressä kirjoitan romaanini seuraavan version. Tulen onnelliseksi katsellessani asuntoja. Tästä syksystä tulee hieno syksy, onnellinen syksy.

Suunnittelen kirjallisuuskeskustelua. Meilaan haastateltaville. Mietin kurssin sisältöä, kuinka monta on ilmoittautunut. Entä se kolumni? Menikö dedis jo? Tavataan Metson edessä, meilaan kuvattavalle ja toivon, etten unohda kamerasta muistikorttia. Entäpä mistä kirjoitan seuraavan Lukufiiliksen pääkkärin?

”Lähetän romaanin oikovedokset tällä viikolla”, tekstaa kustannustoimittaja. Mietin, kuinka paljon varaan aikaa viimeiselle lukukerralle. Varmistan, ettei torstaille tule mitään, sillä torstaina aion pitkästä aikaa pelata lentopalloa, hyvänen aika, uusi pallokin on! (edellinen puhkesi) Asiat täytyy asettaa tärkeysjärjestykseen, vaikka sitten nilkka tuettuna.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s