Tampereen Tapahtumien yö X 6

1 kommentti
Kirjailija yleisön edessä, Tapahtumia

Niin haikeaa kuin se onkin myöntää, kesäloma oli ja meni, ja istun jo toista viikkoa tutussa ja turvallisessa työhuoneessani ja yritän olla täyttämättä kalenteriani läkähdyksiin asti.

Vaikka onkin yhä intiaanikesä – ei enää ehkä aivan niin kuuma kuin viime viikolla – kirjasyksy on taas alkanut.

Leena Lehtolaisen uusi romaani Kuusi kohtausta Sadusta julkistettiin viime viikolla Helsingissä Aleksanterin teatterissa. Minulla oli ilo haastatella Leenaa. Tässä kirjailija istuu jo Tampereen uudistuneen Akateemisen kirjakaupan sohvalla. Kirjailijoiden syyskiireet ovat taas alkaneet. Lehtolaisen romaani nostattaa niin kiinnostavaa keskustelua taiteen etiikasta, että todennäköisesti kolumnoin aiheesta pian.

Leena Lehtolaisen uusi romaani Kuusi kohtausta Sadusta julkistettiin viime viikolla Helsingissä Aleksanterin teatterissa. Minulla oli ilo haastatella Leenaa. Tässä kirjailija istuu jo Tampereen uudistuneen Akateemisen kirjakaupan nojatuolilla. Kirjailijoiden syyskiireet ovat taas alkaneet. Lehtolaisen uudenlainen, rakenteeltaan(kin) yllättävä romaani nostattaa niin kiinnostavaa keskustelua taiteen etiikasta, että todennäköisesti kolumnoin aiheesta pian.

Hassan Blasim on selvästi lyönyt itsensä Suomessakin läpi. Kirjailija keräsi Tampereen Akateemisessa kirjakaupassa jättiyleisön - loistavaa. Harmittaa, että unohdin omat Blasim-kirjani kotiin, jäivät nyt vaille signeerausta.

Hassan Blasim on selvästi lyönyt itsensä Suomessakin läpi. Kirjailija keräsi Tampereen Akateemisessa kirjakaupassa jättiyleisön – loistavaa. Harmittaa, että unohdin omat Blasim-kirjani kotiin, jäivät nyt vaille signeerausta. Jaaha, kuva aavistuksen epäskarppi, sori.

milateräs

Ihana, lahjakas ja kaunis kollegani Mila Teräs on julkaissut tänä syksynä ensimmäisen aikuisromaaninsa. Harmaat enkelit on kaunis ja koskettava sukupolviromaani. Jo ensimmäinen sivu sai minut huokaamaan, pakko lukea hitaasti, harva osaa maalata suomen kielellä niin runollisesti kuin Mila. Arvostan myös kirjailijan sukkahousuvalintaa… 

Taija Tuominen haastatteli Mila Terästä.

Taija Tuominen haastatteli Mila Terästä.

Kun Rosa Liksom luki katkelman uudesta lyhytproosakokoelmastaan Väliaikainen, marssin siltä seisomalta kassalle. Kirjailija osoittautui vieläpä maailman sympaattisimmaksi ja laati jokaiselle lukijalle omaperäisen signeerauksen. Olen Liksom-fani.

Kun Rosa Liksom luki katkelman uudesta lyhytproosakokoelmastaan Väliaikainen, marssin siltä seisomalta kassalle. Kirjailija osoittautui vieläpä maailman sympaattisimmaksi ja laati jokaiselle lukijalle omaperäisen signeerauksen. Olen Liksom-fani. Mekkoakin kehuin… 

Taija Tuominen on kaiken muun ohella Kariston luottohaastattelija. Taija on myös hovilukijani; sain hiljattain palautetta tekeillä olevan romaanini ensimmäisestä kolmanneksesta.

Taija Tuominen on kaiken muun toimensa ohella Kariston luottohaastattelija. Taija luki hiljattain keskeneräisen historiallisen romaanini 90 ensimmäistä sivua. Pitkän puhelinkeskustelun jälkeen pääsin taas kirjoittamisessa eteenpäin. Hovilukijat! ❤ Tärkeät ystävät!

One thought on “Tampereen Tapahtumien yö X 6”

  1. Kiitos raportista!

    Hyvä kuulla, että olet päässyt jo pitkälle uudessa romaanissasi.

    Nuo sukkahousut löysin muuten Bretagnesta yhdestä pikkukylästä. Harmi, etten ostanut samantien samanlaisia vihreitäkin, ovat nimittäin ihan mukavat päällä. 🙂

    Työn ja arjen iloa, nähdään pian!

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s